ATK-Studion asiantuntijat ovat kaikki kokeneista IT-yritysten entisiä johtajia ja näkemyksemme on että useissa kilpailutuksissa ei ole huomioitu toimittajan näkökulmaa riittävästi. Tilaajan eduksi olisi jos tarjouspyyntöihin sisältyisi myös toimittajan näkemyksiä.
Lähtökohtaisesti kilpailuttaja tuo omat toiveensa tarjouspyyntömateriaaliin. Sitä ennen olisi kuitenkin hyvä miettiä strategista toimittajavalintaa. Tämä on tärkeää erityisesti suhteutettuna ostavan organisaation kokoon ja hankittavan palvelun kriittisyyteen.
Tällä hetkellä vallalla oleva trendi ostaa "vain" koodareita toimittamaan projekteja siirtää vastuun toimittajalta tilaajalle. Kysymys kuuluukin, onko tilaaja riittävän osaava ostamaan ja johtamaan henkilöitä ohjelmistokehitykseen tai -asennukseen. Miten varmistetaan että toimittajalla on joka tapauksessa vastuu tekemisestä vaikka toimitus ei olisikaan kiinteähintainen projekti.
Toinen pohdinnan arvoinen asia on, toimiiko tiimi tehokkaasti. Saadaanko rahalle vastinetta, onko tekijät riittävän motivoituneita kehittämään sovellusta? Tämäkin on erittäin vaikea kysymys ja liittyy sekä johtamiseen että osaamiseen.
Kolmas usein esille tuleva ongelma on aikataulu. Miten varmistetaan että pysytään sovitussa aikataulussa? Aikataulun venyminen voi johtua usesasta syystä: tehtävän työn laajentumiisesta (scopen muutos), tiimin henkilövaihdoksista tai esimerkiksi riittämättömästä ymmärryksestä suhteessa aikataulun merkittävyyteen.
Näihin kysymyksiin ja moniin muihinkin liittyen IT-järjestelmien hankintaan ATK-Studion henkilöt voivat vastata.
Ota rohkeasti yhteyttä!