top of page
  • Writer's pictureArto Lamminen

Valmisohjelmistojen hankinnan 8 hillotolppaa


Mikäli päädyt käyttämään valmisohjelmistoa osana toimitusta, tässä sinulle 8 asiaa jotka kannattaa huomioida. Ne ovat ylätasolla ja hyvin keskeisiä asioita.


  1. Kilpailutuksen onnistumisen kannalta on tärkeää selvittää organisaation tarpeet ja vaatimukset ennen kilpailutuksen aloittamista. Tämä auttaa määrittämään, mitä ominaisuuksia ja toimintoja ohjelmistolta odotetaan.

  2. Budjetin määrittäminen auttaa rajaamaan valinnanvaraa ja varmistamaan, että kilpailutukseen osallistuvat tarjoajat tarjoavat tuotteita, jotka sopivat organisaation taloudellisiin tavoitteisiin.

  3. Tarjouspyyntö on tärkeä asiakirja, joka sisältää tietoja organisaation tarpeista ja vaatimuksista. Kilpailutukseen osallistuvat tarjoajat käyttävät sitä ohjelmiston tarjoamiseen ja hinnan määrittämiseen.

  4. Tarjouspyynnön vastaanottaneet tarjoajat arvioidaan, ja niiden tarjoukset käsitellään ja analysoidaan. Tämä auttaa organisaatiota valitsemaan parhaiten sopivan tarjoajan.

  5. Ennen lopullista päätöstä ohjelmiston valinnasta, organisaation on testattava ohjelmisto varmistaakseen sen toimivuus ja yhteensopivuus muiden järjestelmien kanssa.

  6. Ohjelmiston käyttäjät tulisi ottaa mukaan kilpailutusprosessiin ja heidän tarpeensa tulisi huomioida. Tämä auttaa varmistamaan, että valittu ohjelmisto on käyttäjäystävällinen ja vastaa organisaation tarpeita.

  7. Ohjelmiston käyttöönotto vaatii koulutusta, jotta organisaation henkilöstö osaa käyttää sitä tehokkaasti. Tuen tarjoaminen on myös tärkeää, jotta käyttäjät voivat ratkaista mahdolliset ongelmat ohjelmiston käytön aikana.

  8. Ohjelmiston hankintaan liittyy usein sopimuksia. Organisaation on varmistettava, että sopimuksessa ovat kaikki tarvittavat tiedot ja että se suojaa organisaation etuja. Sopimuksen seuraaminen auttaa molempia osapuolia ja pitää linjakkaasti kuosissa toiminnan.


Autamme mielellämme ohjelmiston ja siihen liittyvän palvelun hankinnassa. Ole yhteydessä!

8 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page